A miskolci rendőrök őrizetbe vettek egy 16 éves lányt

2020. 09. 23., sze - 13:55
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint erőszakkal és fenyegetéssel akarta elvenni egy 10 éves kislány mobiltelefonját egy lépcsőházi liftben.

A megalapozott gyanú szerint a kamasz lány 2020. szeptember 22-én 16 óra után az utcán követni kezdett egy 10 éves kislányt, akivel először az egyik társasházba, majd az ott üzemelő liftbe lépett be együtt.  A liftben megpróbálta erőszakkal elvenni a gyermek mobiltelefonját,  majd életveszélyesen megfenyegette. A készüléket a sértett dulakodás közben elejtette, és - mivel a felvonó még nem indult el - gyorsan felkapta, és kiszállt. Ezt követően felszaladt a lépcsőházban, és elmondta szüleinek a vele történteket. A kislány nevelőapja az utcán utolérte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a támadót.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett -  indított eljárást a 16 éves helyi tinédzserrel szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.