A nyomozás eredményre vezetett egy 2019-es életellenes bűncselekményben

2021. 10. 14., cs - 15:05
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság két évvel ezelőtti bűncselekmény kapcsán új fejleményeket állapított meg két elkövetővel szemben, akik a gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölték meg áldozatukat.

Mint arról korábban beszámoltunk, halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 24 éves tatabányai férfi ellen. A gyanú szerint P. Norbert 2019 májusában bántalmazta egy ismerősét, aki ennek következtében életét vesztette. A gyanúsított ezután elvette a sértett mobiltelefonját, amit később eladott. A bűncselekmény néhány nappal később jutott a rendőrség tudomására, ezután a nyomozók megkezdték az adatgyűjtést az elkövető azonosítása érdekében. A rendőrök rövid időn belül elfogták és 2019. június 12-én gyanúsítottként kihallgatták P. Norbertet, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfi letartóztatását később megszüntették.

A rendőrség az ügyben a nyomozati munkákat szakértők bevonásával tovább folytatta, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket elemeztek. Ennek során sikerült azonosítani P. Norbert társát B. Róbert 41 éves tatabányai lakost, aki részt vett a bántalmazásban. Az összegyűjtött adatok alapján a korábbi büntetőjogi minősítést a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megváltoztatta, ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett, valamint kifosztás bűntett miatt folyik büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően 2021. október 13-án őrizetbe vették őket. A rendőrség előterjesztést tett arra vonatkozóan, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegyen indítvány a két tettes letartóztatására, amit az illetékes bíróság október 14-én elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.