A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt

2020. 10. 20., k - 13:03
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A jánoshidai férfi egy lezáratlan gépkocsit vitt el a tulajdonos háza elől és eltávolította a jármű katalizátorát.

Egy jánoshidai lakos tett bejelentést a rendőrség tevékenység-irányítási központjába, mert ismeretlen személy eltulajdonította a lakóháza előtt parkoló, lezáratlanul hagyott személygépkocsiját – ami gyújtáskapcsolójában az indítókulcs is benne volt - 2020. október 18-án 23 óra és 2020. október 19-én 4 óra között. A rendőrök adatgyűjtést során egy jánoshidai ingatlan mögött, ponyvával letakarva megtalálták az elrejtett gépjárművet. A nyomozók elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható jogsértőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A 20 éves terhelt beismerő vallomást tett. Kihallgatásakor elmondta, hogy a gépjárműből azért távolította el a katalizátort, mert egy közösségi oldalon azt olvasta, hogy jó árat adnak érte. A nyomozók lefoglalták a gépkocsit és a kivágott katalizátort, amit a tulajdonosnak visszaadtak. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást, ami bíróság elé állítási javaslattal zárulhat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. októberében hívta fel a figyelmet, hogy megyénkben megszaporodtak a jármű önkényes elvétele bűncselekménnyel kapcsolatos jogsértések. Ajánljuk figyelmükbe az ezzel kapcsolatos bűnmegelőzési közleményünket. Kérjük, fontolják meg tanácsainkat:

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/vigyazzunk-a-gepkocsinkra

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő egy vonaton

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Kelebián. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.