A rendőrautót látva menekülni próbáltak

2019. 08. 19., h - 13:06
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Drogfogyasztókat fogtak el a soproni egyenruhások.

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei figyeltek fel 2019. augusztus 18-án 10 óra 10 perckor Sopron belterületén két fiatalra. A fiúk a szolgálati gépkocsit meglátva, a zsebükből két alufólia csomagot eldobva próbáltak távozni a helyszínről, azonban a rendőrök intézkedés alá vonták őket. Az igazoltatás során a két elhajított csomagból fehér, porállagú és növényi eredetű kábítószergyanús anyagok kerültek elő. A 23 éves fertőrákosi és a 16 éves soproni fiatal az intézkedőknek elismerte, hogy korábban kábítószert fogyasztottak.

A járőrök elfogták, és a helyi rendőrkapitányságra előállították őket, ahol a velük szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt hozott amfetaminra, metamfetaminra és THC-ra egyaránt.

A soproni nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket, kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.