A rendőrök 10 percen belül elfogták a rablás gyanúsítottját  

2021. 03. 06., szo - 09:23
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették a 35 éves nőt.

A rendőrségre 2021. március 5-én 15 óra 25 perckor két bejelentés érkezett, miszerint egy nő salgótarjáni üzletekbe ment be, és azokból különféle árucikket tulajdonított el.  

A rendőrök a helyszíneken beszerzett adatok alapján azonosították és 10 percen belül a város belterületén, az utcán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves helyi lakost.  

A nő 2021. március 5-én 15 óra körül a megyeszékhelyen az egyik dohányboltban a pult mögötti polcról magához vett három doboz cigarettával megkísérelt távozni, amikor az eladó a karját megfogta, és felszólította a termék kifizetésére. A terhelt ekkor az eladót félrelökte és az áruval a helyszínről távozott.

A gyanúsított pár perccel később egy közeli élelmiszerboltba ment be, ahol csokoládét és különféle édességet, előre csomagolt élelmiszert vett magához és azokkal szintén fizetés nélkül távozott. A nőt a tulajdonos az utcára követte, felszólította az áru kifizetésére, ekkor a terhelt vele dulakodott, majd az áru egy részével a helyszínről elmenekült.

Megállapítást nyert az is, hogy a nő a megyeszékhelyen az elmúlt időszakban több bolti lopás elkövetésével is megalapozottan gyanúsíthatóvá vált, amely ügyekben az eljárások folyamatban vannak.

A rendőrök a nőt Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, két rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek a letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.