A rendőrök a helyszínről vitték el bilincsben

2020. 03. 28., szo - 09:27
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A tulajdonos és fia teperték le otthonukban azt a hívatlan látogatót, aki Győrből érkezve tört be egy mogyoródi házba.

Temetésről tért haza szülei otthonába egy mogyoródi férfi, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta. Belépve felfordulással, szétdobált holmikkal szembesült, majd az egyik szobából egy idegen lépett ki - kezében egy csavarhúzóval. Miközben fenyegető mozdulatot tett az őt megzavaró felé, az apa toppant be és fiával együttes erővel földre vitték az ablakon menekülni próbáló betörőt. Addig tartották sakkban, amíg a rendőrök megérkeztek. Mikor a járőrök megbilincselték derült ki, hogy a lebirkózott ismeretlen közel öt millió forinttal teletömött borítékokon és zacskókon hasalt, amiket nagy valószínűséggel a lakásból szedett össze előzőleg.

A 49 éves, vas megyei származású, de Győrből stoppal érkező K. Miklós találomra választotta ki a települést és a házat is, amelynek egyik ajtaját a hátizsákjából elővett feszítővassal nyomta be, a másikat egyszerűen berúgta, miután kopogására senki nem felelt.

K. Miklós ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt - a bíróság által elrendelt letartóztatása mellett - folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.