A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezhetik be a büntetőeljárást

2020. 10. 31., szo - 08:23
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi a megalapozott gyanú szerint kukákat és kerti dísztárgyakat lopott el Jászapátiban. A feltételezett elkövetőt akkor állították meg a rendőrök, amikor az egyik lopott szemétgyűjtőt húzta maga mögött.

Egy jászapáti lakos tett bejelentést a rendőrség Tevékenység-irányítási központjába 2020. október 30-án 7 óra 30 perc körül, mert ismeretlen személy bejutott az ingatlanára a bejelentés napjára virradóra, és az udvarról eltulajdonította a kaspóban kihelyezett növényeit, a szemeteskukáit, a kézi szerszámait valamint a kerti dísztárgyait.

A rendőrök a térfigyelő kamera felvételeit elemezték, amiből megállapították a jogsértő személyazonosságát. A helyi körzeti megbízottak az utcán állították meg a feltételezett elkövetőt, aki épp az egyik ellopott kukát húzta maga mögött az utcán, míg hátizsákjában az eltulajdonított flex lapult.

Az egyenruhások elfogták és előállították a Jászapáti Rendőrőrsre a 30 éves férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett, kihallgatásakor elmondta, hogy az eltulajdonított értékeket a könnyebb szállíthatóság miatt a kukákba rakta, majd két ismerősének eladta azokat. A nyomozók kutatások során megtalálták és lefoglalták a tárgyakat, és azokat a tulajdonosnak visszaadták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.