A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt

2020. 07. 20., h - 14:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A tiszapüspöki férfi jogtalanul használta más autóját - nem jutott messzire, mert útközben balesetet szenvedett.

Ismeretlen személy Tiszapüspöki belterületén egy utcán parkoló, nyitott autóba – amiben a jármű indítókulcsa is benne volt – beült 2020. július 18-án az éjszakai órákban és azzal, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, elhajtott. A sofőr haladása során a Törökszentmiklós külterületén kialakított ideiglenes körforgalom egyik betontömbjének hajtott, majd a gépkocsit hátrahagyva, gyalogosan távozott.

A rendőrök rövid időn belül azonosították, majd elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható jogsértőt, akit gyanúsítottként kihallgattak és az őrizetbe vételéről határoztak. A férfi beismerő vallomást tett, ami során elmondta, hogy azt érezte, hogy be kell mennie Szolnokra, ezért először gyalogosan indult neki a több mint húsz kilométeres útnak, majd meglátta az utcán parkoló autót és azzal ment tovább.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat határsértő Szatymaz közelében

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.