A rendőrök elfogták a kerekesszékes férfi kirablóját

2020. 03. 12., cs - 11:09
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Fél órán belül azonosították, és elfogták azt a mezőzombori útonállót, aki kirabolt egy kerekesszékkel közlekedő férfit.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 20 éves mezőzombori férfival szemben. A gyanúsított 2020. március 12-én 8 óra 40 perc körül Mezőzomboron, a postáról kerekesszékével hazafelé tartó 39 éves férfi kezéből megpróbálta kitépni a táskáját. A dulakodásban a támadó felborította kerekesszékes áldozatát, majd elmenekült a sértett - korábban felvett nyugdíját tartalmazó - táskájával.

tárcaszék

A bejelentést követően a rendőrök fél órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A nála tartott házkutatáson a rendőrök a megtalálták, és lefoglalták a hangfalba rejtett pénzt, amit a sértett hiánytalanul visszakap az eljárás részeként.

A Szerencsi Rendőrkapitányság a 20 éves mezőzombori férfit őrizetbe vette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: emberölésért felelhet

A hajdú-bihari nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy nagykereki férfival szemben folytattak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 24 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Motorkerékpárt lopott

A dorogi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy teremgarázsból lopott robogót, amit aznap értékesített.