A rendőrök elfogták a tolvajt

2020. 04. 04., szo - 10:37
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették a 17 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Egy kunszentmiklósi férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. április 2-án reggel, mivel az éjszaka folyamán valaki a kocsijából értékeket tulajdonított el.

A nyomozás adatai szerint az ismeretlen tettes bemászott egy ház udvarára, és az ott parkoló személygépkocsi nyitott állapotát kihasználva a járműből készpénzt, egy gáz-riasztó fegyvert, valamint az ahhoz tartozó lőszereket tulajdonította el.

A rendőrök rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit április 3-án délután el is fogtak. Az egyenruhások a fiúnál megtalálták a korábban ellopott fegyvert, amit lefoglaltak.

A 17 éves helyi fiatal nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, mivel jelenleg is folytatnak vele szemben büntetőeljárást vagyon elleni bűncselekmények miatt. A gyanú szerint a fiú 2020. január 31-én hajnalban egy közterületen parkoló gépkocsit tört fel Kunszentmiklóson, azonban nem tulajdonított el semmit. Egy nappal később, szintén az éj leple alatt próbálkozott. Ekkor egy nyitott autót kutatott át, de semmit sem vitt magával. Majd március 24-én sikerrel járt, ismét egy nyitott személygépkocsit talált, amiből készpénzt és egy láncfűrészt lopott el.

Az események rendszerességéből, az elkövetés módjából, valamint az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy a fiú rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a jogsértő cselekmények elkövetésekor, így a lopást a nyomozók üzletszerűnek minősítették.

A kunszentmiklósi rendőrök őrizetbe vették a lopás bűntettével megalapozottan gyanúsítható fiatalt, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.