A szolnoki rendőrök a TISZA MEKTO és a Fejér MRFK MEKTA közreműködésével sárkeresztúri otthonában fogták el a csalás feltételezett elkövetőjét

2021. 05. 19., sze - 06:00
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint, silány minőségű paplanokat, párnákat adott el több százezer forintért időskorú sértetteknek. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, akinek őrizetbe vételéről határozott a nyomozó hatóság.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat öt rendbeli csalás bűntett és egy rendbeli csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy sárkeresztúri lakos ellen.

A megalapozott gyanú szerint, a feltételezett elkövető 2021. január 15-én megjelent egy szolnoki szépkorúnál. A nő magát egészségügyi alkalmazottnak adta ki és számára ágynemű garnitúrát – mely három tagos paplanból, kis- és nagypárnából állt – kínált azzal, hogy a termékek igen kedvező árúak. A sértett 150.000 forint készpénzt adott át a jogsértőnek a rossz minőségű termékekért cserébe.

A csalárd szándékú nő még ezen a napon újabb időskorú személyt keresett fel, és ismét egészségügyi dolgozónak adta ki magát. Most azzal az indokkal kért bebocsátást egy szolnoki sértett otthonába, hogy kardiológiai osztályon őt sorsolták ki, és 100.000 forintos kedvező áron vásárolhat meg egy paplant, egy párnát és egy derékkötőt. A „jó hírt” meghallva a sértett szerencsére elállt a kedvező vételtől.

A feltételezett elkövető néhány hét elteltével, 2021. március 23-án egy pápai nyugdíjast keresett fel lakásán, ekkor a nyugdíjfolyósító intézet alkalmazottjának mondta magát, és 120.000 forintos alkalmi áron kínált egy paplan szettet a szépkorúnak, aki rábólintott a vételre.

Az asszony 2021. március 25-én a délelőtti órákban a békéscsabai otthonában tévesztett meg egy idős embert, akinek azt mondta, hogy nyugdíjas találkozón nyert két gyapjú ágynemű készletet, amiért cserébe 300.000 forintot kért. A sértett kifizette az összeget, amiért silány terméket kapott csupán.

A gátlástalan elkövetési módszerével házaló nő 2021. május 6-án egy újabb békéscsabai otthonba látogatott el, és azzal a történettel férkőzött a sértett bizalmába, hogy kórházi ajándékosztást követően most 87.000 forintért vásárolhat meg egy ágynemű garnitúrát. A gyenge minőségű termékért cserébe a jogsértő megkapta a kért összeget.

A megalapozott gyanú szerint, 2021. május 11-én a délelőtti órákban egy nyíregyházi lakásban azzal tévesztette meg a sértettet a feltételezett bűnelkövető, hogy ő önkormányzati dolgozó és 240.000 forintért vehet meg tőle egy masszázsmatracot. Az időskorú kifizette az összeget.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elemző-Értékelő Osztályának segítségével széleskörű adatelemzést végzett, ami során megállapították, hogy az elkövetési módszer sorozatbűncselekménybe illeszthető, továbbá nem kizárólag Szolnokon folytatta bűnös tevékenységét a feltételezett elkövető. A Szolnoki Rendőrkapitányság az ország különböző rendőrkapitányságain elrendelt nyomozások egyesítéséről határozott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a TISZA Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Fejér MRFK MEKTA munkatársai sárkeresztúri lakcímén elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 esztendős nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. Az egyenruhások kutatás során bedobozolt matracokat foglaltak le az asszony autójából.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Juhász Józsefet

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 47 éves, cigándi férfi eltűnése ügyében.