A tetőn keresztül jutottak be az épületbe

2019. 03. 18., h - 10:55
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A dorogi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát a két elkövetővel szemben.

Egy tokodi hétvégi házba ment be a tetőt megbontva két férfi 2018. szeptember 3-án. K. János és H. Róbert szerszámokat, háztartási cikkeket, élelmiszert és alkoholt lopott el több százezer forint értékben. A sértett másnap vette észre a betörést és azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai a széleskörű adat-és információgyűjtést követően azonosították, majd három nap múlva elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható K. Jánost és H. Róbertet. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését beismerték. Elmondták, hogy a házba a tetőn keresztül, annak cserepeit megbontva jutottak be. Eredeti szándékuk az volt, hogy italhoz jussanak, de végül mást is magukkal vittek.

A nyomozók a kutatás során az ellopott tárgyak nagy részét megtalálták és lefoglalták. K. János és H. Róbert ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Dorogi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.