A Vas megyei rendőrök kihallgatták a dohánybolti rablás feltételezett elkövetőjét

2020. 09. 28., h - 13:55
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Májusban rabolt ki Szombathelyen egy dohányboltot.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, egy ismeretlen férfi 2020. május 24-én 0 óra 7 perc körül bement a szombathelyi Váci Mihály utcai Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót - a nála lévő fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve - a bevétel átadására kényszerítette. A kassza tartalmát az eladó átadta, majd az így megszerzett pénzzel a férfi gyalogosan elmenekült a helyszínről.

A Vas megyei rendőrök széleskörű nyomozást folytattak, amelynek során szorosan együttműködtek az osztrák hatóságokkal is. Az együttműködés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A személyt a Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már korábban őrizetbe vette. A Vas megyei nyomozók nemzetközi jogsegély keretén belül 2020. szeptember 24-én a 34 éves Vas megyei férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben a büntetőeljárást fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam