Akcióban a kistarcsai rendőrök

2020. 10. 08., cs - 09:15
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Benzinleszívás, katalizátorlopás, betörés – három férfit állítottak elő.

Egy testvérpárért, valamint harmadik társukért indultak a Kistarcsai Rendőrőrs munkatársai 2020. október 7-én hajnalban. A kerepesi csapat a gyanú szerint 2020. szeptember második felében három alkalommal járt hívatlanul egy felújítás alatt álló ingatlanban. Átmásztak a kerítésen, benyomták az ablakot és számítógép alkatrészekkel, szeszes italokkal (sörrel, borral, üdítővel), és egy doboz túró rudival távoztak. Bűnlajstromukat 2020. szeptember 29-én, majd 2020. október 2-án bővítették. Előbb levágták egy parkoló autó benzincsövét és a tankból 25 liternyi üzemanyagot vittek el, majd 2020. október 2-án egy másik jármű katalizátorát lopták el.

A három bűncselekménnyel legalább 200 ezer forint rongálási, valamint több százezer forint lopási kárt okoztak.

A 22 éves, valamint a 21 éves lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi beismerő vallomást tett, a fiatalabb gyanúsított 31 éves bátyja részben ismerte be a bűncselekmények elkövetését.

A 31 éves G. Norbertet őrizetbe vették, egyben kezdeményezték letartóztatását. Mindhárom férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Kistarcsai Rendőrőrs.

A nyomozók gyanúja szerint az elkövetők további, főként gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók, ezek feltárása és vizsgálata folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset a 8-as számú főúton

Két személygépkocsi ütközött, egy személy megsérült és egy ember életét vesztette Szentgálnál, a rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.