Álcázta magát a támadó, a hatvani rendőrök a helyszínen elfogták

2020. 06. 03., sze - 15:31
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottat rablás és súlyos testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt bíróság elé állítják.

Egy szentlőrinckátai nő 2020. június 2-án 17 óra körül többször csengetett egy hatvani asszony lakásánál takarításra hivatkozva. Az ott lakó először bizalmatlan volt, de később ajtót nyitott az ismeretlen személynek, aki ezt kihasználva félrelökte őt, majd egy táskát vett magához, és azzal akart távozni, de a sértett próbálta visszatartani. A dulakodás, bántalmazás következtében az idős nő súlyosan megsérült.

A segítségkérésre felfigyeltek a szomszédok, akik értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetőjét, aki baseball sapkát, parókát, szájmaszkot, szemüveget, valamint a cipőjén nejlonzacskót viselt. A Hatvani Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 49 éves gyanúsítottat – őrizetbe vétele mellett – rablás és testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, továbbá kezdeményezték gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

Az esettel kapcsolatban felhívjuk a figyelmet, hogy nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani az idősebb hozzátartozóink részére a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat:

  • Otthon tartózkodás esetén is tartsák zárva a lakásajtót és kaput!
  • Ne engedjenek be idegeneket, ne is nyissák ki az ajtót!
  • Bármilyen váratlan helyzetben hívják közvetlen hozzátartozójukat, vagy más megbízható felnőttet, vagy a rendőrséget!

A fiatalabbak pedig abban tudnak segíteni, hogy odafigyelnek a lakókörnyezetükben egyedül élő idős személyekre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: zebrán ütötte el

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy hajdúszoboszlói férfival szemben.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.