Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

2019. 12. 09., h - 07:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.

A rendőrségre 2019. augusztus 28-án reggel egy nő tett bejelentést, hogy amíg aludtak, a VIII. kerületi lakásukba ismeretlenek bementek, és meglopták őket. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az elkövetők a bejárati ajtó feletti, nyitott ablakon keresztül mentek be a lakásba, ahonnan nemcsak pénzt és mobiltelefont loptak el, hanem egy autó kulcsát is.

A józsefvárosi rendőrök az egyik közelben lévő térfigyelő kamerán észrevettek három férfit, akik közül az egyik, hajnalban egy távirányítót nyomkodott, és kereste a hozzá tartozó autót, amit végül megtalált, de nem vitt el belőle semmit, a kulcsot pedig az ülésen hagyta. A felvételek alapján a nyomozók azonosították az elkövetőket, akik közül az 50 éves budapesti K. Károlyt és a 19 éves fiát még aznap délután Budapesten, a Baross utcában elfogták. Társukat, a 43 éves budapesti T. Sándort percekkel később fogták el a Magdolna utcában. A rendőrök az elkövetőknél megtalálták az ellopott pénzt.

A lopás vétség miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.