Átadták az ügyészségnek az észak-macedón embercsempész ügyét

2020. 05. 23., szo - 08:57
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak az észak-macedón állampolgárságú férfinak az ügyében, aki illegális migránsokat akart szállítani Ausztriába.

Embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 57 éves észak-macedón állampolgárságú férfi ellen. A férfit a rendőrök 2020. február 27-én hajnalban Magyarbólyban fogták el, amint szerb hatósági jelzéssel ellátott autójával épp három szír és két jemeni állampolgárt szállított. A nyomozók a járművet lefoglalták, a migránsokat és a csempészt elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök megállapították, hogy az észak-macedón férfi azért érkezett az országba, hogy anyagi ellenszolgáltatásért migránsokat szállítson Nyugat-Európába. Gyanúsítotti kihallgatását követően embercsempészés miatt őrizetbe vették, majd a Pécsi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Marokkói határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Újabb határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.