Átvette a kauciót, majd elérhetetlenné vált

2019. 06. 29., szo - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók elfogták azt a nőt, aki több mint félmillió forintot csalt ki lakások bérbeadásának látszatát keltve.

A 24 éves budapesti K. Zoltánné 2019. május 4. és 2019. június 24. között az interneten bérbeadásra meghirdetett két VI. kerületi és két XIII. kerületi lakást. A nő az ingatlanok bérbeadásának látszatát keltve tévedésbe ejtette az érdeklődőket, akik a lakások megtekintése után havi lakbér, valamint kaució jogcímen több mint félmillió forintot fizettek. K. Zoltánnét ezután a vevők többet nem érték el telefonon.

Az egyik korábbi sértett, barátjával 2019. június 24-én megjelent egy meghirdetett terézvárosi lakásnál, hogy a férfi megnézze azt. A férfi párja – a korábbi sértett – eközben az autóban várakozott. Amikor a lakás állítólagos tulajdonosa és a férfi kilépett a kapun, az autóban várakozó nő felismerte az elkövetőt, és azonnal értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták K. Zoltánnét.

A rendőrök megállapították, hogy a nő az ingatlan valódi tulajdonosától nem kapott engedélyt a lakás kiadására, valamint a sértettet tévedésbe ejtette az ingatlan tulajdonviszonya tekintetében. A kaució kifizetése azért hiúsult meg, mert a sértett felismerte K. Zoltánnét, mint a korábbi bűncselekmény elkövetőjét, és rendőrt hívott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt három rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint egy rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.