Ausztriában bujkált

2019. 11. 20., sze - 07:38
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Lopás, csalás, sikkasztás, egyedi azonosítójellel visszaélés és jármű önkényes elvétele miatt összesen 22 elfogatóparancs volt érvényben a férfival szemben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának munkatársai a budapesti és a győri rendőrök információi alapján kezdték meg a felkutatását annak a 27 éves férfinak, akit számos bűncselekmény elkövetésén túl azért is körözött a bíróság, mert több évnyi letöltendő börtönbüntetését nem kezdte meg. A magyar fejvadászok a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül német és osztrák kollégáikkal is felvették a kapcsolatot, mert a keresett személy a gyanú szerint Magyarországról nyugat felé menekült és a két ország egyikében rejtőzhetett.

A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően sikerült megállapítani, hogy a férfi a felső-ausztriai tartományi székhelyen, Linzben tartózkodik. Az osztrák célkörözési nyomozók 2019. november 13-án egy összehangolt rendőri akció alkalmával kétséget kizáróan beazonosították, majd a város egyik lakónegyedében a helyi rendőrökkel közösen elfogták a 27 éves magyar férfit, és őrizetbe vették. Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam