Automatát akart feltörni

2018. 07. 28., szo - 15:03
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök két bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják megalapozottan azt a 35 éves férfit, akit őrizetbe vettek.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2018. július 27-én 23 óra 15 perc körül megjelent egy kecskeméti bevásárlóközpontban, ahol egy kézi szerszámgép segítségével megkísérelt kinyitni egy bankjegykiadó automatát. Az üzlet biztonsági őrei az ismeretlent megzavarták, aki menekülni kezdett. Őt az őrök a helyszín közelében elfogták, és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

Az egyenruhások a 35 éves férfit előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. Az eljárás során kiderült, hogy az automatában több mint 28 millió forint volt.

2018. július 14-én is történt egy hasonló eset Kecskeméten. Ekkor egy áruház falán lévő bankjegykiadó automatát – amiben közel 25 millió forint volt – próbált meg ismeretlen tettes feltörni. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a korábbi bűncselekmény elkövetésével is az őrizetben lévő férfi gyanúsítható.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.