Az ablakon másztak be az alvó házaspárhoz, a hevesi rendőrök elfogták a fiatalokat

2020. 07. 30., cs - 12:30
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Több bűncselekménnyel is gyanúsítják a fiúkat.

Egy hevesi férfi tett bejelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint 2020. július 29-én hajnalban feleségével arra ébredtek, hogy ismeretlenek vannak az otthonukban.  A hívatlan látogatók kiabálásukra elmenekültek, azonban – mint később kiderült – egy mobiltelefont magukkal vittek.

Az ismeretlenek a szúnyoghálót kivágva, a nyitott ablakon át másztak be a házaspár otthonába.

A hevesi rendőrök pár óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, majd egy 18 éves hevesi fiút és fiatalkorú társát előállítottak a városi rendőrkapitányságra.

Kihallgatásukkor kiderült, hogy néhány nappal korábban hasonló módszerrel cigarettát és mosóport loptak el az alvó sértett lakásából, valamint 2020 júniusában több hevesi lakóház udvaráról tulajdonítottak el cserepes virágokat, horgászfelszereléseket és szerszámgépeket.

K. Zsolt és fiatalkorú társa ellen - őrizetbe vételük mellett - három rendbeli lopás, két rendbeli kifosztás és magánlaksértés bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozó hatóság továbbá előterjesztést a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.