Az angyalföldi nyomozók elfogták a „bitcoinos” rablókat

2017. 12. 28., cs - 09:18
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit és két társát, akik együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves K. George társával, a 19 éves R. Péterrel 2017. december 23-án 1 óra 40 perc körül Budapest XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkoztak a sértettel, akivel előzetesen K. George abban állapodott meg, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át. A férfit a lépcsőházba K. George engedte be és kísérte fel a harmadik emeletre, azonban ekkor megjelent R. Péter, aki a lépcsőházban a sértettet többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját. R. Péter a férfi táskájával és a benne lévő pénzzel együtt kifutott a lépcsőházból, ahol R. Péter édesapja egy bérelt autóval várt rá, majd a gépkocsival elmenekültek a helyszínről.

A sértett feljelentését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága  felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Később a nyomozók beazonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, a 43 éves K. George-ot, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A bevezetett nyomozási cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók 2017. december 27-én, az esti órákban a bűncselekménnyel összefüggésben házkutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították.    

A nyomozók a három férfi gyanúsítotti kihallgatását követően - őrizetbe vételük mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Deák Jánosra emlékeztek

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

 

Kábítószergyanús anyagokat birtokoltak

A győri nyomozók két embert fogtak el, mivel a ruházatukból, majd a későbbi kutatás alkalmával a lakóhelyükről is több kábítószergyanús anyag került elő.

 

Keressük őket

A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.