Az iskola szomszédságában árusított

2018. 04. 19., cs - 15:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök előterjesztést tettek egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Kábítószer-kereskedelem bűntettének és kóros szenvedélykeltés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy zirci férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves K. Dezső 2017 őszétől a bakonyi kisvárosban és annak vonzáskörzetében élő fiatal- és felnőtt korú személyeknek adott el marihuánát és biofüvet, illetőleg ez utóbbival 14. életévüket be nem töltött diákokat is visszatérően megkínált, akik közül voltak, akik ezt el is fogadták, illetőleg volt, aki a későbbiek során visszatérő vásárlójává vált a gyanúsítottnak. A kábítószert részben a város központjában lévő parkban, a helyi általános iskola tőszomszédságában terjesztette.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály beosztottai 2018. április 17-én összehangolt akció keretében fogták el a zirci férfit, akit a Veszprémi Rendőrkapitányságra állítottak elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

kábítószer

A férfi tartózkodási helyén megtartott házkutatás során növényi törmeléket és papírtasakokat foglaltak le a rendőrök. Az eljárás során az őrizetbe vett személy számos vásárlóját is gyanúsítottként hallgatták ki, akik szabadlábon védekezhetnek. Velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

kábítószer


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam