Az ügyeletről „fogta el” a rablókat

2019. 11. 12., k - 08:43
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának készenléti csoportvezetőjének segítségével sikerült azonosítani és elfogni egy csoportosan elkövetett rablás feltételezett elkövetőit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. november 10-én 19 óra 30 perc körül Budapest V. kerületében, egy parkban szólított meg két fiatalt egy négyfős társaság azzal az indokkal, hogy cigarettát kérjenek tőlük, ezután azt is megkérdezték, hogy mennyi az idő. Ekkor vette elő a későbbi áldozat mobiltelefonját, de miután megmondta a pontos időt, már nem tudta azt eltenni, mert a társaság egyik tagja egy ismeretlen tárgyat – amiről később kiderült, hogy egy öngyújtó volt – szorított a nyakához, és felszólította őt a készülék átadására. Barátját is megfenyegették, elvették telefonját és pénzét, majd elfutottak.

A történtekkel egy időben bűnügyi akció zajlott a kerületben. Az akcióban a BRFK Rablási Osztályának nyomozói is részt vettek, akik egy háromfős társaságot igazoltattak, és adataikat a belvárosi ügyeleten keresztül ellenőriztették.

A készenléti csoportvezetőben – aki a történtek előtti lekérdezéseket, ellenőrzéseket végezte – felmerült, hogy a parkban történt rablás elkövetői és az igazoltatott személyek azonosak lehetnek, mivel a nyilvántartóból lekért egyik férfi korábban már érintett volt egy rablási ügyben, ezért a helyszínre ment, és részletes személyleírást kért a két fiataltól.

A kapott információk alapján sikerült azonosítani és elfogni a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak az V. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol előkerült a két mobiltelefon is.

A nyomozók csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves Cs. Gyulát, a budapesti 17 éves Sz. A-t, a 20 éves H. Szabolcsot és a 19 éves R. Eugéniát, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük!

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást egy Devecser határában történt baleset kapcsán, várják a szemtanúk jelentkezését.

 

Változás

Megbízott rendőrkapitány Nagykőrösön.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.