Balesetet okozott, majd elhagyta a helyszínt - a zalai rendőrök elfogták

2021. 08. 15., v - 09:41
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Segítségnyújtás elmulasztásáért is felelhet a nagykanizsai sofőr.

A 7522-es számú úton közlekedett személyautóval egy ismeretlen személy Garabonc felől Nagyrada irányába 2021. augusztus 14-én 16 óra 35 perckor. A 9-es kilométerszelvényben az előtte haladó járművek előzésébe kezdett, de nem győződött meg arról, hogy előzését egy motorkerékpáros már megkezdte, és a jármű bal elejével a motorosnak ütközött. A motoros egyensúlyát vesztve a motorról leesett, majd a bal oldali vízelvezető árokba csapódott, és súlyos sérülést szenvedett. A balesetet okozó ismeretlen személy a helyszínről megállás, és segítségnyújtás nélkül elhajtott a gépkocsijával. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, majd adatgyűjtés során azonosították a járművet a baleset idején vezető 34 éves nagykanizsai férfit, akit három órával később Zalaegerszegen a körzeti megbízottak elfogtak. A rendőrök kábítószergyorstesztet alkalmaztak a férfivel szemben, ami pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre előállították. A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a személyt, majd őrizetbe vették, autóját lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.