Balesetett okozott, majd elmenekült

2018. 05. 03., cs - 07:35
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Előzetes letartóztatásba került a sofőr, aki Bajót külterületén okozott halálos balesetet.

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett, segítségnyújtás elmulasztása és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 23 éves dorogi férfival szemben. P. Gergő barátaival szórakozott egy Bajót melletti pincében 2018. április 30-án éjszaka. A gyanú szerint a férfi az este folyamán alkoholt fogyasztott, ezután engedély nélkül elindult az egyik ismerőse kisbuszával, melyben öt barátja már indulásra készen várta a jármű vezetőjét, aki ekkor a gépkocsi jobb oldalán  tartózkodott. A férfi a járművel megcsúszott az út melletti meredek partoldalon, és az árokba borult. A baleset során egy fő súlyos, három személy könnyű sérüléseket szenvedett, egy 22 éves nő pedig a helyszínen életét vesztette. A sofőr ezután elmenekült a helyszínről, majd órákkal később jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. P. Gergőt a rendőrség gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság 2018. május 2-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.