Balesetezett az ittas sofőr

2020. 04. 24., p - 07:30
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A móri rendőrök ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást egy 53 éves fehérvárcsurgói lakossal szemben.

A férfi 2020. március 7-én este Fehérvárcsurgó belterületén személygépkocsival közlekedett, amikor haladása során áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, majd a vízelvezető árokba hajtott. A helyszínre érkező járőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért a férfit a rendőrségre előállították, és a vezetői engedélyét elvették. A további mintavételek megerősítették az ittas járművezetés gyanúját. A Móri Rendőrkapitányság munkatársai a fehérvárcsurgói lakost ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, a közúti közlekedési szabályok megszegése miatt pedig szabályértési feljelentéssel éltek ellene. 

A rendőrök a nyomozás vizsgálatát a napokban befejezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok maradéktalan betartására! A szeszes italok és bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, de mások életét is veszélyezteti!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.