Befejezett ügy

2019. 10. 26., szo - 06:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatai rendőrök befejezték a nyomozást azzal a tardosi férfival szemben, aki egy személygépkocsit a tulajdonos tudta nélkül vitt el. A tettes bűncselekményt és szabálysértéseket is elkövetett a cselekménye során.

A rendőrségre 2019. június 8-án délelőtt érkezett bejelentés, hogy Tardoson egy piros színű jármű, a forgalmat segítő közlekedési eszközt kidöntötte és elhajtott. Információ volt arra is, hogy a járművezető és a jármű is a településen tartózkodik. A járőrök megtalálták a sérült gépkocsit, amire nem volt hatósági jelzés felszerelve. A rendőrök megállapították, hogy a gépjármű műszaki érvényessége lejárt és a forgalomból is ki van vonva. Az egyenruhások igazoltatták azt a 20 éves helyi lakost, aki a személygépkocsit vezette. A sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, őt a Tatai Rendőrkapitányság 2019. június 28-ig a járművezetéstől eltiltotta. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott. A férfi, a tulajdonos távollétében, az ő tudta és engedélye nélkül vitte el a gépjárművet. A sofőr elmondta, csak cigit vett magának és nem akart gyalogolni.

A rendőrök a 20 éves férfit a Tatai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene jármű önkényes elvétele miatt indult büntetőeljárás. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte. A férfi ellen szabálysértési eljárást is indítottak, valamint a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe is vették. A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.