Befejezték a nyomozást a debreceni rablókkal szemben

2020. 07. 09., cs - 12:29
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyik gyanúsított egy késsel fenyegette meg a sértett segítségére siető két fiatalt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés 2019. szeptember 27-én éjszaka arról, hogy Debrecenben, a Kassai úton egy nő és társa elvette egy fiú pénztárcáját.

A nyomozás adatai szerint egy szórakozóhely közelében, a páros női tagja leült a sértett mellé egy padra, majd az övtáskájából kivette a pénztárcát. Az esetnek szemtanúja volt a fiú egyik ismerőse, valamint egy másik szórakozó fiatal is. Amikor látták, hogy az elkövetők hátrahagyják a sértettet – aki mit sem sejtett arról, hogy meglopták – utánuk mentek és számon kérték őket. A 21 éves nő ekkor elővett egy kést a zsebéből, megfenyegette vele a fiatalokat, majd elsétáltak a helyszínről.

Nem jutottak azonban messzire, mivel a rendőröket már a lopást követően értesítette a fiú ismerőse. A járőrök még a közelben megállították és igazoltatták a feltételezett elkövetőket, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket a nyomozók és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. szeptember 30-án elrendelt.

A nővel és társával, egy 16 éves fiúval szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.