Befejezték a nyomozást: késsel akart rabolni

2021. 09. 17., p - 07:34
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti elkövető telefont és pénzt remélt áldozataitól, ám üres kézzel távozott. Aztán alig 24 óra múlva rács mögött találta magát.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. február 3-án este bűnügyi őrizetbe vettek egy 23 éves fiatalt, aki rablással gyanúsítható.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi az előző napon Kecskeméten, a Czollner téren késsel akart két nőt arra kényszeríteni, hogy adják oda az értékeiket. Anya és lánya a téren sétáltak, amikor az idegen odalépett hozzájuk, és a telefonjuk, készpénzük átadására szólította fel őket. Az áldozatok ugyan megijedtek, de vonakodtak átadni a dolgaikat. Az elkövető ekkor elővett egy kést, és azt maga előtt tartva próbálta jobb belátásra bírni a nőket. Szerencsére ekkor egy személyautó haladt el a közelben, amitől a támadó megijedt és elszaladt. 

A nyomozók rövid idő alatt beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves helybélit. Őt felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják. Kihallgatását követően a fiatalt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A jelenleg is kényszerintézkedés alatt álló férfi ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.