Befejezték az eljárást a rendőrök

2020. 04. 08., sze - 09:57
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy drégelypalánki férfi ellen emberölés bűntett kísérlet miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszát zárták le a nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 53 éves drégelypalánki lakos ellen.

A férfi 2019. június 16-án a délelőtti órákban az otthonába hazaérve bántalmazta élettársa rokonát. A gyanúsított a fotelben ülő férfit fojtogatta, majd egy húsforgató villával mellkasán megszúrta. A gyanúsított az udvarra menekülő sértett után ment, ahol földre rántotta, megrúgta, valamint egy fejsze fokával a hátán megütötte. A helyszínre érkező rendőrök felszólítására hagyta abba a cselekményét a férfi, akit a rendőrök elfogtak, előállítását követően gyanúsítottként kihallgattak, és őrizetbe vettek.

A támadás következtében a sértett könnyű sérüléseket szenvedett, de az orvosszakértő véleménye alapján a súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A nyomozók a jelenleg letartóztatását töltő férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.