Bejelentőből gyanúsított

2021. 10. 19., k - 08:17
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A sárbogárdi rendőrök befejezték annak a 28 éves férfinak az ügyét, aki a megalapozott gyanú szerint közterületen erőszakos, megbotránkoztató módon viselkedett, és üvegdarabbal sérülést okozott egy másik férfinak.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányságon 2021. március 30-án éjszaka megjelent egy férfi, aki arról tett bejelentést, hogy a sárbogárdi benzinkúton valaki ellopta a mobiltelefonját. A bejelentő ittas állapotban, kerékpárral érkezett a rendőrségre. Jobb kezét fájlalta, emiatt mentőt hívtak hozzá. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a 28 éves helyi illetőségű férfit kórházba szállították, eközben a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést.

A nyomozók az összegyűjtött információk alapján rövid időn belül rekonstruálták az este folyamán  történteket, melyek nem egyeztek a bejelentő elmondásával. Kiderült ugyanis, hogy J. György az általa megnevezett benzinkúton barátjával italozott, majd összetűzésbe keveredett egy másik társaság tagjaival, és rajtuk kereste elvesztett mobiltelefonját. A vita hevében egy borosüveget a földhöz vágott, majd a kezében maradt üvegdarabbal ütést akart mérni az egyik általa meggyanúsított férfira, akinek társa mindezt észlelve közbeavatkozott, és ugyan az ütést kivédte, eközben azonban a bal tenyerén vágási sérülést szenvedett. A vérző férfi és barátja autóba ültek, hogy mielőbb a kórházba érjenek, de a garázda férfi a jármű elé állt, majd a motorháztetőre vetette magát. Ezt követően J. György elindult a sofőr felé, aki így el tudott hajtani a helyszínről. Ekkor a bántalmazó a benzinkút shopjához ment, ahová – félve a további erőszaktól – az üzletben tartózkodók nem engedték be.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértett elszenvedett sérülései ugyan 8 napon belül gyógyulók, azonban az elkövetés eszközére, a sérülés helyére és jellegére tekintettel súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye fennállt.

A sárbogárdi nyomozók az eset kapcsán J. Györggyel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének és súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálatát a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.