Betörés gyanújával vették őrizetbe a nyomozók

2020. 10. 21., sze - 10:45
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök négy bűncselekménnyel gyanúsítják R. Krisztiánt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vettek egy 22 éves helyi férfit.

A nyomozók azzal gyanúsítják R. Krisztiánt, hogy 2020 szeptemberében több lopást is elkövetett. A hónap elején egy katonatelepi ház garázsába surrant be, majd onnan kézi szerszámgépeket és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. Távozása során hátrahagyott egy szerszámkészletet a közelben, de így is több mint 150.000 forint kárt okozott.

Néhány nap múlva, 14-én két helyre is betört. Éjszaka egy családi ház udvari tárolóját feszített fel, ahonnan egy gázpalackot akart ellopni. A tulajdonos megzavarta, ezért a gyanúsított üres kézzel menekült el a helyszínről. Mivel nem járt sikerrel, az utcában egy másik háznál is próbálkozott. Itt is a tárolót törte fel, ahonnan láncfűrészt, fúrógépet, hőbefúvót, biciklit, fényszórót és egy csaptelepet vitt magával. A tettes itt is közel 150.000 forint kárt okozott.

Három nap elteltével újból lopni próbált. Be akart mászni egy lakás ablakán, azonban a tulajdonos megzavarta. A sértett megpróbálta feltartóztatni a férfit, hogy rendőrt hívjon, de az elkövető ellenállt. Dulakodni kezdtek, végül a tettes elmenekült.

A nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a négy bűncselekménnyel gyanúsítható kecskeméti fiatalt, akit előállítottak. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Az események rendszerességéből, az elkövetés módjából, valamint az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy R. Krisztián rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a jogsértő cselekmények elkövetésekor, így a lopást a nyomozók üzletszerűnek minősítették.

A rendőrök előterjesztést tettek az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.