Betörő a forró bádogtetőn

2021. 07. 27., k - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök a tűzoltók segítségével hozták le a tetőn bujkáló feltételezett tettest.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt folytat eljárást egy budapesti férfivel szemben, aki a gyanú szerint 2021. július 25-én egy XX. kerületi házba és két autószerelő műhelybe tört be.

A nyomozók július 25-én este éppen egy feltört lakásban helyszíneltek, amikor előbb egy riasztó hangjára, majd egy közeli műhely tetején elrejtőzni próbáló férfira figyeltek fel. A feltételezett betörőt elfogták, majd megbilincselése után a fővárosi katasztrófavédők segítségével emelőkosárban hozták le a tetőről.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 31 éves G. Rupert előbb a lakásba tört be a tetőablakon keresztül; onnan számítástechnikai és elektronikai eszközöket, ruhákat és élelmiszert zsákmányolt, amellyel összesen közel 750 ezer forint kárt okozott. Később a közeli műhely tetőablakát feszítette ki, átment a szomszédos helyiségbe is, de ekkor megszólalt a riasztó, ami lebuktatta.

A rendőrök G. Rupertet a XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.