Betörőpárost állítottak elő a pilisvörösvári rendőrök

2021. 02. 16., k - 11:17
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Hétvégi házba törtek be, mindent vittek ami mozdítható. Az egyenruhások elfogták őket és megtalálták az ellopott értékeket.

Egy diósdi férfi tett feljelentést a rendőrségen, miszerint ismeretlen 2021. február elején sóskúti hétvégi házhoz tartozó melléképületén a lakatot leverte, és a szerszámtárolójába is bejutott, ahonnan elektromos kerékpárt, láncfűrészt, benzines fűkaszát és sövénynyíró gépet is elvitt. Összességében több mint 300 ezer forint lopási kár érte a tulajdonost.

A Pilisvörösvári Rendőrörs járőrei a begyűjtött információik alapján 2021. február 15-én délután Pilisjászfalun igazoltatták egy gépkocsi sofőrjét és annak utasát, az autóban pedig megtalálták az ellopott értékeket. Mindkettőjüket elfogták és előállították.

A 26 és 37 éves férfi nem tagadta a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. Részletesen vallottak a rendőröknek, hogy hogyan jutottak be a helységekbe, elmondták, hogy a zsákmányaikat pénzzé akarták tenni. A rendőrök azonban időben érkeztek.

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatja le velük szemben a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam