Betörőt fogtak a ceglédi rendőrök

2018. 04. 14., szo - 09:25
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 24 éves férfi törteli ingatlanokból lopott különböző értékeket társaival.

A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves törteli férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. március 24-ére virradó éjszaka egy törteli ingatlan területére a kerítést átmászva bejutott, majd az udvaron lévő pincehelyiség ajtaján lévő lakatot levágta és onnan mintegy 150 liter pálinkát lopott el. Ezt követően 2018. április 2-án délután egy törteli családi ház udvarára szintén a kerítést átmászva jutott be, majd az udvaron lévő melléképület belső ajtaját kifeszítette, ahonnan gázpalackokat, kisgépeket és szerszámokat lopott el.

A gyanúsított mindezek után 2018. április 6-ára virradó éjjel egy törteli utcában leparkolt nyergesvontató két darab akkumulátorát szerelte ki és lopta el, majd ezt követően a törteli és kőröstetétleni körzeti megbízottak azonosították és elfogták a férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfit egyes bűncselekmények elkövetésében egy 21 éves és egy 24 éves törteli férfi is segítette, akiket szintén azonosítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. 

A ceglédi rendőrök gyanúja szerint a gyanúsított a lebukását megelőzően elkövetett akkumulátor lopást egy 13 éves helyi fiúval követte el, akit a bűncselekmény elkövetésére rábírt, így kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell a büntetőeljárás során.

A három felnőttkorú gyanúsítottal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Egy 77 éves férfi lőszereket tartott magánál engedély nélkül Balassagyarmaton.

 

Telefont rabolt

A rendőrök néhány órán belül elfogták azt a fiatalkorút, aki Miskolcon erőszakkal elvette egy gyermek mobiltelefonját.