Betörőt fogtak a ceglédi rendőrök

2018. 04. 14., szo - 09:25
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 24 éves férfi törteli ingatlanokból lopott különböző értékeket társaival.

A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves törteli férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. március 24-ére virradó éjszaka egy törteli ingatlan területére a kerítést átmászva bejutott, majd az udvaron lévő pincehelyiség ajtaján lévő lakatot levágta és onnan mintegy 150 liter pálinkát lopott el. Ezt követően 2018. április 2-án délután egy törteli családi ház udvarára szintén a kerítést átmászva jutott be, majd az udvaron lévő melléképület belső ajtaját kifeszítette, ahonnan gázpalackokat, kisgépeket és szerszámokat lopott el.

A gyanúsított mindezek után 2018. április 6-ára virradó éjjel egy törteli utcában leparkolt nyergesvontató két darab akkumulátorát szerelte ki és lopta el, majd ezt követően a törteli és kőröstetétleni körzeti megbízottak azonosították és elfogták a férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfit egyes bűncselekmények elkövetésében egy 21 éves és egy 24 éves törteli férfi is segítette, akiket szintén azonosítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. 

A ceglédi rendőrök gyanúja szerint a gyanúsított a lebukását megelőzően elkövetett akkumulátor lopást egy 13 éves helyi fiúval követte el, akit a bűncselekmény elkövetésére rábírt, így kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell a büntetőeljárás során.

A három felnőttkorú gyanúsítottal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.