Betörtek a fiatalkorúak, előállították őket a rendőrök

2020. 04. 08., sze - 09:50
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy diósjenői ingatlanba tört be két fiú, akiket gyanúsítottként hallgattak ki a rétsági rendőrök.

A rendőrségre 2020. április 6-án 19 órakor érkezett a bejelentés, miszerint egy diósjenői ingatlanba ismeretlen tettesek betörtek. A helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 és 14 éves fiatalkorút és gyermekkorú társukat.

A fiatalkorúak és társuk 2020. április 4-én a diósjenői ingatlan kertkapujáról a zárat egy baltával leverték, majd a melléképületből satut, kerékpárt, villanymotort és hegesztőpajzsot tulajdonítottak el. A 17 éves fiú a lakóház bejárati ajtaját berúgta, és azt átkutatták, majd onnan másnap a korábban összekészített villanyborotvát, dobozos krova, és villáskulcs készletet a gyermekkorú eltulajdonította, amit értékesített.

A rendőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították a két fiatalkorút és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg gyermekkorú társukat meghallgatják.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.