Bíróság elé áll az állatkínzó

2019. 09. 12., cs - 12:45
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Dabasi Rendőrkapitányság Örkényi Rendőrőrse befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 25 éves férfi 2019. szeptember 9-én 12 óra körül egy hernádi családi ház udvarán - korábbi konfliktus miatt - testvére kutyáját egy baltával fejbe ütötte, amelynek következtében az eb elpusztult. Ezt követően a támadó az állatot elásta.

Az esetről a kutya gazdája bejelentést tett a rendőrségen. A nyomozók a 25 éves hernádi lakost 2019. szeptember 11-én állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az örkényi rendőrök a nyomozást 2019. szeptember 12-én befejezték és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

"

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.