Bíróság elé állítás embercsempészés bűntette miatt

2020. 11. 28., szo - 08:03
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai két nap alatt lezárták a nyomozást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az M9-es autóúton a Bogyiszlói lehajtó közelében 2020. november 25-én 16 óra 56 perckor a Bátaszéki Autópálya Alosztály rendőrei megállítottak egy bolgár honosságú járművet.

A járművet vezető bolgár állampolgáron kívül az autóban tartózkodott tíz utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök a nyomozás során beszerzett információk, adatok és a tanúkihallgatások eredményeképpen a nyomozás vizsgálatát befejezték, és az iratokat - 2020. november 27-én - megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek, és még aznap bíróság elé állították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.