Bizonyítványokat készített megrendelésre

2019. 07. 25., cs - 09:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti rendőrök befejezték annak a férfinak az ügyét, aki hamis vezetői engedélyeket, nyelvvizsga és érettségi bizonyítványt készített újpesti lakásán hét személy megrendelésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2017. április 20-án reggel újpesti lakása előtt elfogták az 54 éves D. Gábort, aki megrendelésre okmányokat és bizonyítványokat hamisított. A rendőrök a kutatások során valótlan adatokat tartalmazó nyelvvizsga bizonyítványt, érettségi bizonyítványt, vezetői engedélyeket és több mint 6,5 millió forint készpénzt találtak. A nyomozók lefoglaltak továbbá 216 hamis – további bűncselekmény elkövetéséhez felhasználható – közokiratot, útlevelet, nyelvvizsga bizonyítványt, valamint azok készítéséhez felhasznált számítástechnikai eszközt, adathordozót, hamis intézményi bélyegzőt és hatósági pecsétet.

A nyomozók D. Gábort 15 rendbeli közokirat-hamisítás bűntett, valamint 216 rendbeli közokirat-hamisításra irányuló előkészület vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az újpesti rendőrök a lefoglalt hamis okmányokhoz köthető személyeket – egy nőt és hat férfit – közokirat-hamisítás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.

 

Bíróság elé állhatnak a sorozattolvajok

Befejezte az ügy vizsgálatát a rendőrség, azzal a két férfival és fiatalkorú társukkal szemben, akik több miskolci üzletből loptak el különféle árucikkeket.