Blokkolót fogtak

2018. 09. 13., cs - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A belvárosi nyomozók elfogták azt a férfit, aki egy elektronikus-blokkolóval nyitott ki egy autót. A férfi ellen körözés is volt érvényben.

Az 53 éves budapesti Cs. Károly 2018. március 29-én délután Budapest V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy blokkoló-eszköz segítségével kinyitott egy parkoló autót és ellopta a benne lévő táskákat, majd elmenekült a helyszínről.

A férfi ellen – egy másik bűncselekmény elkövetése miatt – később körözést adtak ki, mert az elrendelt szabadságvesztését nem kezdte meg. Cs. Károlyt a körözési fotója alapján 2018. szeptember 11-én dél körül Budapest IX. kerületében, a Fővám térnél felismerte egy belvárosi nyomozó, aki igazoltatta, majd megállapította, hogy a férfi ellen valóban körözés volt kiadva. A rendőrök a férfinál gépjárműfeltöréshez használt eszközöket és egy elektronikus-blokkolót, majd a lakásában további blokkoló-eszközöket találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd átvitték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol megkezdte jogerős büntetésének letöltését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.

 

A birka csak ürügy volt

A csongrádi rendőrök néhány órán belül elfogták azt a helybeli fiatalt, aki készpénzt vitt el az egyik ismerősétől.

 

Afgán és szír határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.