Blokkolót fogtak

2018. 09. 13., cs - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A belvárosi nyomozók elfogták azt a férfit, aki egy elektronikus-blokkolóval nyitott ki egy autót. A férfi ellen körözés is volt érvényben.

Az 53 éves budapesti Cs. Károly 2018. március 29-én délután Budapest V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy blokkoló-eszköz segítségével kinyitott egy parkoló autót és ellopta a benne lévő táskákat, majd elmenekült a helyszínről.

A férfi ellen – egy másik bűncselekmény elkövetése miatt – később körözést adtak ki, mert az elrendelt szabadságvesztését nem kezdte meg. Cs. Károlyt a körözési fotója alapján 2018. szeptember 11-én dél körül Budapest IX. kerületében, a Fővám térnél felismerte egy belvárosi nyomozó, aki igazoltatta, majd megállapította, hogy a férfi ellen valóban körözés volt kiadva. A rendőrök a férfinál gépjárműfeltöréshez használt eszközöket és egy elektronikus-blokkolót, majd a lakásában további blokkoló-eszközöket találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd átvitték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol megkezdte jogerős büntetésének letöltését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.