Bódult állapotban jogosítvány nélkül vezetett a rendőrségre

2021. 05. 26., sze - 14:33
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök elfogták azt a férfit, aki a rendőrségi idézését követően bódult állapotban, vezetői engedély nélkül hajtott járművével Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály egyenruhásai 2021. május 25-én 10 óra után, Miskolcon a Szeles utcában vontak intézkedés alá egy 47 éves helyi férfit. A sofőr az intézkedés során zavartan viselkedett, mozgása koordinálatlan volt. Az autó vezetője elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt bódító hatású szereket vett be, illetve jogosítvánnyal sem rendelkezik. A férfit a járőrök előállították mintavétel céljából, melyek során drogtesztet is alkalmaztak vele szemben, mely pozitív értéket mutatott. Az eljárás során a rendőrök azt is megállapították, hogy az intézkedés alá vont személynek aznapra volt idézése a rendőr-főkapitányságra, egy korábbi közlekedési bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatás végett.

"

 

A rendőrök büntető eljárást indítottak a sofőrrel szemben járművezetés bódult állapotban vétség megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek, és őrizetbe is vették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.