Bódult állapotban vezetett

2020. 09. 17., cs - 10:23
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 36 éves helyi lakossal szemben.

A tatai járőrök 2019. november 30-án 21 óra 50 perckor Tatán, a Bacsó Béla úton ellenőriztek egy személygépkocsit. A járművet egy 36 éves férfi vezette, aki az igazoltatás során idegesen viselkedett, vele szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja. A férfi elmondta, hogy az intézkedés előtt körülbelül egy héttel fogyasztott tiltott szert. A rendőrök őt a Tatai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a kábítószerteszt is kimutatta a drog használatát. B. Lajost gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás, vezetői engedélyét elvették. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálta, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e. A szakértői vélemény alapján a bűncselekmény megvalósult, így a nyomozók őt újból gyanúsítottként kihallgatták. A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.