Bokor alá rejtette a lopott porcelánokat

2017. 11. 16., cs - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki betört egy újbudai antiküzletbe, majd onnan közel egymillió forint értékben porcelán- és ezüsttárgyakat lopott.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 48 éves abádszalóki B. Tibor 2017. november 15-én 3 óra körül betörte egy újbudai antiküzlet bejárati ajtajának üveges részét, majd egy szatyorba pakolt különböző porcelánedényeket, ékszereket, valamint ezüsttárgyakat (kanalakat, kosarakat, zsebórákat, egy szivardobozt és egy poharat).

A bűncselekményt egy szomszéd vette észre, aki azonnal értesítette a rendőröket. A férfi eközben kiment az üzletből és a lopott tárgyakat egy bokor alá rejtette. A járőrök az újbudai Térfigyelő Központ segítségével, és a bejelentő által adott személyleírás alapján – a helyszín közelében – felismerték, majd elfogták a férfit.

A rendőrök B. Tiborhoz mentőt hívtak, mivel a férfi az üveg betörésekor megsérült és elvágta a kezét. A járőrök később megtalálták az elrejtett antiktárgyakat is, valamint B. Tibort őrizetbe vették, majd lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.

 

Elvitte a spórolt pénzt

Lopás miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 46 éves nemesszalóki nő ellen, aki több mint másfél millió forintot lopott el ismerősétől.