Csak átugrott a szomszédba lopni

2021. 12. 07., k - 10:56
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a kiskunfélegyházi rendőrök azt a 21 éves férfit, aki besurrant szomszédjához és ellopta értékeit.

Bejelentés érkezett lopásról idén ősszel a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. A sértett elmondta, hogy két ismerősével együtt béreltek egy házrészt, egészen szeptember 24-ig, amikor munkalehetőség miatt eljöttek onnan. Pár értéküket azonban otthagyták. A férfi november 9-én ment újra a házhoz, amelyből idő közben eltűnt a laptopja, valamint egy bőrönd, tele a ruháival.

A kiskunfélegyházi rendőrök két nappal később megtalálták az eltulajdonított laptopot egy 30 éves helybélinél. A férfit tanúként hallgatták ki, aminek során kiderült, hogy vásárolta az eszközt, de nem tudta, hogy lopott. A rendőrök lefoglalták az értéket és visszaadták a tulajdonosának. Ezután hamar eljutottak a tolvajhoz, akit a tegnapi napon elfogtak és őrizetbe vettek. A 21 éves gyanúsított beismerő vallomást tett: elmondta, hogy szomszédja volt a sértettnek, és rendszeresen bejárt az ingatlanba, ugyanis jóban volt az lakókkal. Amikor feltűnt neki, hogy egy ideje nem lakják az épületet, gondolta megnézi, hátha maradt ott pár holmi, amit értékesíthet.  Először a zárt ajtót próbálta benyomni, de nem járt sikerrel. Ekkor meglátta, hogy az egyik ablakból hiányzik az üveg, amin benyúlt, és belülről könnyedén kinyitotta. Ezután bemászott a házba és vitt mindent, amit talált. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható, amelyek miatt nyomozás van folyamatban ellene. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.