Családi házból, melléképületből, telephelyről loptak, a rendőrök elfogták őket

2020. 08. 01., szo - 08:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás miatt indult eljárás egy 42 és egy 45 éves nyirádi, valamint egy 44 éves berhidai férfi ellen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Az eljárás adatai szerint egy testvérpár, egy 42 éves nyirádi és egy 44 éves berhidai férfi, továbbá 45 éves szintén nyirádi ismerősük 2020. áprilisától kezdődően papkeszi és berhidai ingatlanokból loptak különféle tárgyakat. Egy telephelyről szerszámokat és egy értékes számszeríjat, egy házhoz tartozó melléképületből köszörűgépet, vízszivattyút és satupadot, míg egy családi házból fűnyírót és rollert vittek el. A balatonalmádi nyomozók a bűncselekmények bejelentését követően adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként azonosították az elkövetőket, és 2020. július 30-án és 31-én elfogták őket. A három férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Mindhárom személy ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A testvérpárt a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását. Harmadik társuk, a 45 éves nyirádi férfi szabadlábon védekezik. A nyomozók a gyanúsítottak otthonában tartott kutatás alkalmával megtalálták az ellopott tárgyak egy részét, melyeket lefoglaltak.

A rendőrök még vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

lpás

lopás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam