Családon belül

2019. 04. 09., k - 07:20
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 62 éves szakályi férfi és közeli rokonai együtt törtek be a hőgyészi kastélyba.

A Tamási Rendőrkapitányságon tett feljelentést a jelenleg használaton kívüli hőgyészi Apponyi Kastély Szálló gondnoka ismeretlen tettes ellen, aki 2019 március 22-e és 2019. április 2-a között betört az épületbe és onnan vörösréz lámpákat, valamint az épületről vörösréz csatornákat szerelt le és lopott el.

kép

Az eset kapcsán rövid időn belül a rendőrség látókörébe került egy 62 éves szakályi férfi, akit a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai előállítottak a Hőgyészi Rendőrőrsre. A férfi elszámoltatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta továbbá, hogy nem egyedül, hanem közeli rokonaival – unokahúgával, annak barátjával és unokaöccsével – együtt lopta el a vörösréz csatornadarabot és a lámpákat. Az eset kapcsán a rendőrök előállítottak egy 18 éves szakályi nőt és 22 éves barátját, akik kihallgatásuk során szintén beismerték a lopást.

Az ügyben a további eljárást a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hétvégi forgalom a Csongrád megyei átkelőkön

Több mint 302 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 95 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén elérte a három órát, máshol jellemzően egy órás sor volt.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára. 

 

Szabálytalanul vontatott

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.