Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

2019. 01. 16., sze - 14:00
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Csalás áldozata lett egy mezőkovácsházi férfi. Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni és az egyik internetes oldalon 2018 áprilisában talált is egy hirdetést, amelyben a számára megfelelő gépet kínált egy gödi férfi. Felvette vele a kapcsolatot, telefonon meg is egyeztek a vételárban, amit a vevő még azon a napon elutalt. Később érdeklődött a gödi férfinál, aki mondta neki, hogy megkapta a pénzt és küldi a fűnyírót. Később már nem vette fel a telefont, hetek múlva pedig a vevő hiába hívta a számot, a telefonszám már nem volt kapcsolható. Miután a mezőkovácsházi férfi feljelentést tett a rendőrségen, a nyomozók azonosították a hirdetőt, akiről kiderült, hogy időközben börtönbe került. A 30 éves gödi férfit a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. január 15-én átadta az ügyészségnek.

Kapcsolódó tartalom:

Online vásárlás közben is biztonságban – ORFK Kommunikációs Szolgálat


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.