Csalókat fogtak a várpalotai rendőrök

2020. 08. 14., p - 11:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók három pécsi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

A rendőrségre egy pétfürdői sértett tett feljelentést, miszerint az interneten talált hirdetés nyomán térkövet rendelt, melynek vételárát elutalta a megadott számlaszámra, azonban a terméket nem szállították le részére, illetve az árát sem fizették vissza.

Az adatgyűjtés eredményeként a várpalotai nyomozók 2020. augusztus 12-én Pécsett elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. Előállításukat követően a nyomozók többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a 24 éves pécsi nőt, valamint a 23 éves, szintén pécsi férfit, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az ügy további gyanúsítottja, egy 33 éves pécsi nő szabadlábon védekezik.

A beszerzett adatok alapján eddig több mint 30 sértett jelentkezett, akiket ezzel a módszerrel, különböző összegekben károsítottak meg az elkövetők.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.