Drogkereskedők buktak le

2019. 10. 19., szo - 11:29
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy balatonfüredi és két szerb férfi ellen.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozói 2019. október 15-én a Készenléti Rendőrség munkatársaival közreműködve összehangolt rendőri akció keretében Szegeden, egy bevásárlóközpont parkolójában fogtak el egy balatonfüredi és két szerb állampolgárságú férfit. Az elfogáskor a külföldi férfiak két kilogramm marihuánát akartak értékesíteni a balatonfüredi lakos részére. A nyomozók a rendőrségi akcióval egy időben Tompán és Balatonfüreden több helyszínen házkutatást tartottak, melynek során készpénzt és személygépkocsikat, továbbá az eljárás alatt majdnem hat kilogramm marihuánát foglaltak le. A lefoglalt kábítószer piaci értéke közel húszmillió forint.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves balatonfüredi férfi több hónapja vásárolt kábítószert, alkalmanként egy kilogrammos tételben, amit Fejér, illetve Veszprém megyében értékesített.

A balatonfüredi, valamint a két szerb férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2019. október 17-én elrendelt.

A három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns Tompánál

A feltartóztatott külföldi egy kamion alvázára felkapaszkodva kísérelt meg bejutni az ország területére.